Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Θεομηνία στα Στύρα



Η χθεσινή ημέρα (22-2-2013) μας έκρυβε πολλές εκπλήξεις λόγω της έντονης καταιγίδας που είχαμε στην ευρύτερη περιοχή των Στύρων. Συγκεκριμένα ο μετεωρολογικός σταθμός της περιοχής κατέγραψε 72 χιλιοστά βροχόπτωσης μέσα σε 4 ώρες (7:00 πμ.-11:00πμ.) με αποτέλεσμα το ήδη κορεσμένο έδαφος απ τις πολλές βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών να έχει ξεπεράσει κατά πολύ το μέσο όρο.
Από το φθινόπωρο μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 735 χιλιοστά  στην περιοχή   έτσι για άλλη μια φορά φέτος σημειώθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Στον κεντρικό δρόμο Στύρων-Νέων Στύρων έγινε κατολίσθιση με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία για λίγο μέχρι να καθαριστεί ο δρόμος απο τα μηχανήματα του Δήμου.
Κατά την διάρκεια της καταιγίδας λάβαμε πολλές κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια κατοικιών και απο τις 11πμ μέχρι το βράδυ στις 12:30 τα μεσάνυχτα ο Σύλλογος ήταν συνέχεια σε εγρήγορση αντλώντας νερά με την συδρομή μηχανήματος άντλησης από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Καρύστου.
Ο απολογισμός σε υλικές ζημιές είναι μεγάλος, το ποτάμια ξεχείλισαν, περιφράξεις γκρεμίστηκαν, δρόμοι και νοικοκυριά έπαθαν σημαντικές ζημιές.
Στις χθεσινές επιχειρήσεις παρευρίσκετο απο το πρωί ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Εύβοιας κος Κωνσταντίνος Τσιμπλής.














 Με τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Εύβοιας κον Κων/νο Τσιμπλή
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου